fbpx
Sveti Rajmund Nonat

Devetnice Sv. Rajmundu Nonatu

“I danas, kada me na audijencijama neki par traži blagoslov kako bi dobili dijete, kažem im da se mole svetom Rajmundu Nonatu, – napisao je Papa – a ako su Argentinci, savjetujem im da odu u svetište u Cervantesovoj ulici. Ime svetoga Rajmunda Nonata dolazi od ‘nonato’, odnosno ne rođen od žive majke, nego izvađen iz njezina beživotna tijela carskim rezom. Tako je on i zaštitnik primaljā, upravo zbog dramatičnih prilika u kojima je došao na svijet, izvađen iz mrtvoga majčina tijela”

Slavni sveti Rajmunde, prepun suosjećanja prema onima koji te zazivaju i ljubavlju prema onima koji teško pate, pritisnut težinom mojih nevolja, padam pred tvojim nogama i ponizno te molim da primiš moju molbu (navesti nakanu) koju preporučam pod tvoju posebnu zaštitu.

Udostoj se predati ju Blaženoj Djevici Mariji i položiti ju pred Isusovo Prijestolje, kako bi ju On sretno razriješio. Ne prestani se zauzimati za mene sve dok moj zaziv ne bude uslišan. Iznad svega, izmoli mi milost da jednoga dana gledam Boga licem u lice, te ga s tobom, Marijom i svim svetima, slavim i hvalim uvijeke. Amen.

Dobri sveti Rajmunde, moli za nas i usliši našu molbu.
Dobri sveti Rajmunde, moli za nas i usliši našu molbu.
Dobri sveti Rajmunde, moli za nas i usliši našu molbu.

Izmoliti jedan Očenaš, Zdravomariju i Slava Ocu.

Podijeli članak:

Povezani članci

Zajedno Hodajmo Stazom Vjere

Potaknite Duhovni Rast Kroz Naše Kršćanske Molitve
Litanije Preslavnog Imena Marijina Gospodine