fbpx

Jutarnja Molitva Gospi

Gospa

JUTARNJA MOLITVA GOSPI​

Dobar dan Majčice, širim svoje ručice, molim te za ljude sve.
Daruj zdravlje bolesnim, podaj radost žalosnim. Srca hladna zagrij ti žarom svoje ljubavi. Još te molim Majčice, primi ove ručice da te čvrsto zagrle.
Usne da te poljube, da ti za sve zahvale, da ti kažu vole te!

ZAŠTO JE POTREBNA MOLITVA GOSPI?

Molitva Gospi je za mnoge vjernike neizostavan dio njihove duhovne prakse. Postoje različiti razlozi zašto je molitva Gospi važna, a ovdje su neki od njih:

  1. Marija kao uzor vjere – Marija, Majka Božja, u kršćanskoj tradiciji predstavlja uzor vjere. Njezina vjera, poslušnost i predanost Bogu, primjer su za sve kršćane. Molitva Gospi može pomoći vjernicima da se približe Marijinoj uzornoj vjeri i da traže njezinu pomoć u svom vlastitom putovanju vjere.
  2. Zaštita i utjeha – Marija je poznata i kao Majka utjehe i zaštite. Mnogi vjernici se mole Gospi u teškim vremenima, tražeći njezinu pomoć i zaštitu. Molitva Gospi može pružiti utjehu i nadu u teškim trenucima, te dati snagu i hrabrost za suočavanje s izazovima života.
  3. Zagovorništvo – Vjernici vjeruju da Marija ima posebno mjesto u Božjem planu spasenja i da može zagovarati za nas kod Isusa. Molitva Gospi stoga se može smatrati načinom da se traži Marijino zagovaranje i molitvena pomoć u našim potrebama.
  4. Poštovanje – Molitva Gospi može biti i način poštovanja prema Mariji i njezinoj ulozi u kršćanskoj tradiciji. Kao Majka Isusa i Majka Crkve, Marija ima posebno mjesto u srcima mnogih vjernika, a molitva Gospi može biti način izražavanja te počasti.

Ukratko, molitva Gospi može biti važna za vjernike iz različitih razloga, uključujući traženje njezine pomoći, utjehe i zagovaranja, kao i poštovanje prema njezinoj ulozi u kršćanskoj tradiciji i kao uzor vjere.

Prati nas

Ako ti se sviđa naš rad i želiš nas podržati onda bi nam kava dobro došla, hvala unaprijed i bb

donacija

Ostale Molitve

DEVETNICA KRVI KRISTOVOJ
Devetnica

DEVETNICA KRVI KRISTOVOJ

DEVETNICA U ČAST KRVI KRISTOVE Moli se od Cvjetne Srijede do Velikog Petka! “Ovo su, koji dođoše iz nevolje velike, i opraše haljine svoje i

Krunica Krvi Kristove
Krunica

Krunica Krvi Kristove

Krunica Krvi Kristove Nastanak krunice Krvi Kristove: Sluga Božji monsinjor Francesco Albertini kako bi što bolje proširio pobožnost Predragocjenoj Krvi, u Rimu je utemeljio bratovštinu

Booking.com