fbpx
molitve za ozdravljenje

Katoličke molitve za ozdravljenje

MOLITE SE BOGU ZA OZDRAVLJENJE S OVIM KATOLIČKIM MOLITVAMA.​

U Evanđeljima Isus neprestano ozdravlja bolesne u svakom gradu koji posjeti. Oni koji su bolesni dolaze k njemu i često mole za njegov iscjeliteljski dodir.

Isus raskošno odgovara na njihove molitve, uzdižući ih posebno kada pokažu autentičnost svoje vjere.

Oni istinski vjeruju da ih Bog može iscijeliti i njihova je vjera ta koja ih spašava.

Ovdje je kratak popis katoličkih molitvi za fizičko ozdravljenje, moleći Božjeg Liječnika da izliječi naše bolesti.

1. MOLITVA ZA BOLESNIKE KOJA POZIVA NA JEZUSOVA ČUDESNA OZDRAVLJENJA​

Gospodine Isuse Kriste, Spasitelju i tješitelju naše slabosti, koji si izliječio Petruovu svekrvu i kćer vladara od visoke temperature; koji si vratio snagu uzetom, očistio gubavce, izliječio slugu stotnika; koji si spasio ženu koja je krvarila, uspravio čovjeka koji je bespomoćno ležao na svom krevetu kod Bazena Betesda, obilazio gradove i sela i liječio sve vrste bolesti… molimo te da bolesni… budu oslobođeni od svoje bolesti i obnovljeni u tijelu i duhu, te da budu dostojni slaviti tvoju moć do kraja svog života; ti koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen.

2. MOLITVA SV. GIANNE ZA OZDRAVLJENJE KOMPLIKACIJA TIJEKOM TRUDNOĆE​

Milostiva sveta Gianno, liječnica i skrbnica siromašnih, starijih osoba, djece i trudnih majki, ljubeznivo pogledaj na moju poniznu molitvu, i zagovaraj me kod našeg Nebeskog Oca.

Kao predana supruga i majka, slijedila si primjer ljubavi našeg Spasitelja Isusa Krista, čak do točke da si dala svoj život da spasiš život svog nerođenog djeteta.

Molim te, zavjetuj se za mene kod Duha Svetoga, da mi ispuni hrabrosti, kako bi tvoje riječi postale moje: “Što god Bog hoće”.

Ako je u Božjem ljubaznom planu za mene, molim te da moja namjera bude ispunjena (navedite svoj zahtjev ovdje). Amen.

3. IZMOLITE OVU MOLITVU ARHANĐELIMA ZA ZAŠTITU I OZDRAVLJENJE​

Nebeski Kralju, dao si nam arhanđele da nam pomognu u našem hodočašću na zemlji.

Sveti Mihovile je naš zaštitnik; molim ga da dođe u moju pomoć, bori se za sve moje najmilije, i zaštiti nas od opasnosti.

Sveti Gabriele je glasnik Dobrih vijesti; molim ga da mi pomogne jasno čuti Tvoj glas i naučiti istinu.

Sveti Rafael je anđeo ozdravljenja; molim ga da uzme moju potrebu za ozdravljenjem i potrebe svih koje poznajem, podigne ih na Tvoj prijestolje milosti i vrati nam dar ozdravljenja.

Pomozi nam, Gospodine, da još više shvatimo stvarnost arhanđela i njihovu želju da nam služe. Sveti anđeli, moli za nas. Amen.

4. IZMOLITE OVU MOĆNU MOLITVU ZA OZDRAVLJENJE OD RAKA​

Veliki sveti Peregrine, zvani “Moćni”, “Čudotvorac”, zbog mnogih čuda koja si od Boga dobio za one koji su se tebi obraćali. Tijekom mnogih godina nosio si u vlastitom tijelu ovu zloćudnu bolest koja uništava samu srž našeg bića, i kada je snaga čovjeka bila beskorisna, ti si se obraćao izvoru svih milosti. Bio si darovan vizijom Isusa koji silazi s križa da ozdravi tvoje bolesti. Molimo te da kod Boga i naše Gospe zatražiš ozdravljenje za bolesne koje ti povjeravamo. (Trenutak šutnje i tiho se sjetite imena onih za koje molite) S tvojom snažnom zagovornošću pomozi nam da Bogu, sada i zauvijek, pjevamo pjesmu zahvalnosti za Njegovu veliku dobrotu i milosrđe. Amen.

5. MOLITVA ZA OZDRAVLJENJE BOLESNE OSOBE​

Najmilostiviji Isuse, ti si tješitelj i spasitelj svih koji se u tebe uzdaju. Molimo te ponizno, po tvojoj najgorčoj muci, da podariš ozdravljenje tvome slugi N.N., pod uvjetom da je to za njegovo/ njezino duhovno dobro, da s nama može slaviti i veličati tvoje sveto ime. Amen.

6. MATEJ 8:8​

“O Gospodine, nisam dostojan da uđeš pod moj krov, nego samo reci riječ i ozdravit će duša moja.” (Matej 8:8)

7. MOLITVA ZA OZDRAVLJENJE NOVENOM NAŠE GOSPE LURDSKE​

Blažena budi, o najčišća Djevice, što si se očitovala u Grottu Lourdesu, sva sjajem života, slatkoće i ljepote, rekavši djetetu svetomu Bernardici: “”Ja sam Bezgrješno Začeće.”” Tisuću puta slavimo Tvoje Bezgrješno Začeće. I sada, o vječna Bezgrješna Djevice, Majko milosrđa, Zdravlje bolesnih, Utjeho žalosnih, ti poznaješ naše želje, naše nevolje i patnje; dostoj se pogledati nas milosrdno.

Pojavivši se u Grottu Lourdesu, Ti si ga učinila povlaštenim svetištem, otkuda rasipavaš svoje darove, a mnogi su već primili ozdravljenje svojih bolesti, kako duševnih tako i tjelesnih. Stoga dolazimo s najvećim pouzdanjem da zatražimo Tvoju majčinsku zagovornost. Udijeli nam, o ljubezna Majko, ispunjenje naše molbe.

(Izrecite svoj zahtjev)

Zahvalni za Tvoje milosti, trudit ćemo se oponašati Tvoje vrline, da jednoga dana zajedno s Tobom sudjelujemo u Tvojoj slavi. Naša Gospe Lurdska, Majko Kristova, Ti si imala utjecaj na svoga Božanskog sina dok si bila na zemlji. Isto takav utjecaj imaš sada na nebu. Moli za nas; izmoli za nas od tvoga Božanskog Sina naše posebne zahtjeve ako to bude Božja volja. Amen.

Podijeli članak:

Povezani članci

Zajedno Hodajmo Stazom Vjere

Potaknite Duhovni Rast Kroz Naše Kršćanske Molitve
Litanije Preslavnog Imena Marijina Gospodine
Scroll to Top