fbpx

Molitva sv. Anti da pronađe izgubljenu stvar

"DRAGI SVETI ANTE, MOLIM TE DOĐI K NAMA: NEŠTO JE IZGUBLJENO, I NE MOŽE SE NAĆI."​

Gubljenje ili zaboravljanje nečega može biti vrlo frustrirajuće, pogotovo kada izgubite predmet ili stvar koja vam hitno treba. Dobra vijest je da je sveti Antun Padovanski tu da pomogne.

Portugalci i Talijani tvrde da je sveti Antun njihov, i ne bez razloga na obje strane: rođen u Lisabonu 1195. godine pod imenom Fernando de Bulloes y Taveira de Azevedo, po ulasku u Red Male braće (tj. Franjevački red) preuzeo je ime Ante, u počast svetom Antunu Opatu. U Padovi, gradu gdje je umro i gdje je pokopan, nalazi se bazilika posvećena njemu, popularno poznata samo pod imenom “il santo” – “svetac” – nije potrebno daljnje objašnjenje.

Sveti Antun je široko poznat kao “zaštitnik izgubljenih stvari”. Sve potječe iz priče iz njegovog života. Novak mu je ukrao knjigu Psalama koju je imao. Kada je sveti Antun molio Boga da mu je vrati, novak ju je vratio.

Tijekom stoljeća, mnogo ljudi se obratilo svetom Anti u svojim trenucima potrebe, a često su im se molitve uslišale. Njegovo zagovaranje ne jamči uvijek da će se izgubljena stvar pronaći, ali kada se osoba moli svetom Anti s iskrenom vjerom i otvorenim srcem, Bog uvijek na neki način odgovara na molitvu.

Evo popularne molitve svetom Anti za pronalazak izgubljene stvari, kao i jednog lako pamtljivog stiha.

1. MOLITVA​

Sveti Anto, savršeni sljedbenik Isusa, kojemu je Bog dao posebnu moć pronalaženja izgubljenih stvari, daj da pronađem [navesti ime izgubljene stvari]. Barem mi vrati mir i smirenost uma, gubitak kojih me je još više pogodio nego materijalni gubitak. Molim te za još jednu naklonost: da uvijek ostanem u posjedu pravoga dobra koje je Bog. Radije neka izgubim sve stvari nego izgubim Boga, svoje najveće dobro. Nikada ne dopusti da izgubim svoje najveće blago, vječni život s Bogom. Amen.

2. MOLITVA​

Dragi sveti Ante, molim te dođi ovamo, nešto je izgubljeno, a ne može se naći.

3. MOLITVA​

Radije neka izgubim sve nego izgubiti Boga, svog najvećeg dobra. Nikada ne dopusti da izgubim svoje najveće blago, vječni život s Bogom.

Podijeli članak:

Povezani članci

Zajedno Hodajmo Stazom Vjere

Potaknite Duhovni Rast Kroz Naše Kršćanske Molitve
Litanije Preslavnog Imena Marijina Gospodine