fbpx
Molitva sv Riti

Molitva sv Riti

MOLITVA SV RITI

Pod bremenom boli utječem se tebi, slatka Sveta Rito, ZAGOVORNICE NEVOLJNIKA, da me uslišaš.
Oslobodi, molim te, moje srce tjeskobe, koja ga tišti i podaj mir mojoj duši prepunoj tuge: ti koju je Bog izabrao; isprosi za me milost koju te žarko molim.
Je li moguće da samo ja mogu ne doživjeti snagu tvog moćnog zagovora?
Ako su moji grijesi prepreka za ispunjenje mojih molbi, ishodi za me milost od Boga pokajanja i oprosta iskrenom ispovijedi.
O predivna zaručnice Gospodinova od kojeg si na dar dobila jednu od Njegovih Rana, pomozi mi da u dobru živim i u dobru umrem. Amen.

Oče naš , Zdravo Marijo , Slava Ocu

O SVETOJ RITI 💡

▶︎ Svetica nemogućeg, zaštitnica bespomoćnih, beznadnih slučajeva, bolesnika, ranjenika, žrtava bračnog nasilja i pogrda, problematičnih brakova, očajničkih podviga, zaboravljenih i izgubljenih slučajeva

▶︎ Talijanska redovnica augustinka & mističarka

▶︎ Na čelu je zadobila ranu koja ju je podsjećala na Isusovu trnovu krunu

▶︎ Zazivaju je kod neplodnosti, osamljenosti, bolnih rana i bolnih tijela, očajnih stanja, naizgled nemogućih i nerješivih problema

▶︎ Njezin spomendan slavi se 22. svibnja

MOLITVA SVETOJ RITI

Bože, Ti si se u svojemu beskrajnom milosrđu udostojao milostivo pogledati na svoju vjernu službenicu Ritu i udijeliti njezinom zagovoru ono što je ljudima nemoguće, budi nam milostiv na pomoć u našim nevoljama.
Daj da svi spoznamo da si jedino Ti plaća poniznima, zaštita napuštenima i snaga svima onima koji u Te vjeruju. Amen.

Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu

MOLITVA SV. RITI ZA VJERU

O svetice od Boga blagoslovljena, obdarena osobitim darovima od samoga rođenja, volja je Božja bila višnji uzor tvojega života te si zbog svoje poniznosti I skromnosti I zbog svoje boli bila mila Njegovu srcu. Pogledaj danas s nebeske slave, svoje štovatelje: povjeravamo se tvojoj skrbi I preporučujemo iznad svega svoje duhovne potrebe.
Daj nam svoga duha vjere kako bi nas u svim našim zemaljskim djelima vodila misao o vječnosti I očuvao nas od grijeha.
Daj nam malo svoje goruće ljubavi za Euharistijskog I Raspetog Isusa da se naučimo sedulity s Njime u Pričesti I u muci. Povjeravamo ti I naše prolazne potrebe: budući da ne znamo što je za nas bolje, molimo da ti, koja raspoznaješ naše prave potrebe u Božjoj blizini, pomogneš našemu srcu da slijedi Njegovu volju. U bolnim I žurnim potrebama koje nas pritišću, uzdamo se da ćemo uskoro biti uzdignuti I uslišani. Uzdamo se da će dragi Bog, koji često po tvome zagovoru odobrava I ono što ljudima izgleda nemoguće, po tvojoj molitvi dati radost I mir našem srcu svjedočeći da u njemu nalaze zaštitu nevoljnici, utjehu neutješni, snagu I pomoć oni koji se u Njega uzdaju.

ZA OBRAĆENJE (SVETA RITA MOLITVA)

Draga sv. Rito, tebi je na srcu bila čast prema Bogu I spasenje duša.
Za obraćenje grešnika učinila si mnoga djela milosrđa I pokore.
Pogledaj mene grešnika I isprosi za me od Boga milost pokajanja I ispovijedi. To te molim svim srcem. Tu milost isprosi za sve grešnike na zemlji, osobito za osobe kojima sam bio na sablazan.
Daj da svi cijenimo bogatstvo Božjega milosrđa, da ne zlorabimo Njegovo strpljenje u očekivanju našeha obraćenja I priznamo svoj bijedni grijeh. Da Presveto ime našega spasitelja Isusa više ne bude proklinjano već uvijek I od svih blagoslivljano. Sv. Rito, moli uvijek za grešnike, osobito za one koji su se približili svršetku svoga zemaljskoga života.

MOLITVA ZA PRAŠTANJE

Bože, koji si sv. Riti podario milost da ljubi svoje neprijatelje I da u srcu I na čelu nosi znak Tvoje ljubavi I muke, udijeli nam po njezinu zagovoru milost da praštamo onima koji nas uvrijediše te da promišljamo o bolima Tvoje muke I zaslužimo nagradu obećanu onima koji s blagim I strpljivim srcem trpe nepravdu.

MOLITVA ZA OBITELJ SV RITI

Bože, od kojega proizlazi svaka domovina na nebu I na zemlji; Oče koji si ljubav I život, daj da po Tvome Sinu “od žene rođenom” I po Duhu Svetomu, izvoru božanske juba, svaka ljudska obitelj postane pravo svetište života I juba za narrative koji dolaze.
Neka Tvoja milost vodi misli I djela supružnika prema dobrobiti njihovih obitelji I svih obitelji svijeta. Daj da mladi naraštaji nađu u obitelji čvrstu podršku za svoj rast u istini I ljubavi. Daj da ljubav ornament milošću sakramenta ženidbe, bude jača od svake slabosti I svake krize, kroz koje ponekad prolaze naše obitelji. Molimo te na kraju, po zagovoru Obitelji iz Nazareta, da Crkva plodonosno izvrši svoju misiju u obitelji I pomoću obitelji. Po Kristu Gospodinu našemu, koji je put, istina I život, u vijeke vjekova (Ivan Pavao II.)
Sv. Rito, moli I ti s nama za našu obitelj I za sve obitelji na zemlji.

Za mir u obitelji

Bože, stvoritelju mira I čuvaru ljubavi pogledaj milostivo I milosrdno na našu obitelj. Gle, Gospodine, kako je puno nesloge I kako se mir udaljava od nje. Smiluj nam se. Daj da se vrati mir jer samo nam ga Ti možeš dati. O Isuse kralju mira, uslišaj nas po zaslugama presvete Djevice Marije, Kraljice mira I po zaslugama Tvoje vjerne službenice sv. Rite, koju si učinio jednom od “Tvojih mirotvoraca” I obdario je tolikom ljubavlji I milinom da je postala anđeo mira gdje god bi vidjela neslogu. Draga svetice moli za nas da isprosiš milost od Gospodina za našu obitelj I za sve obitelji u poteškoćama.

Podijeli članak:

Povezani članci

Zajedno Hodajmo Stazom Vjere

Potaknite Duhovni Rast Kroz Naše Kršćanske Molitve
Litanije Preslavnog Imena Marijina Gospodine