fbpx
Molitva za obitelj

Molitva za obitelj

Zaštitnička molitva za obitelj

Gospodine Isuse, u rane Tvoga Presvetoga Srca stavljam sebe i sve članove svoje obitelji. Ponizno Te molim, oprosti nam sve naše grijehe i učini naša srca po svojem Srcu, blagom i poniznom.

Molim Te da svojom Predragocjenom Krvlju prekriješ, ispuniš i zaštitiš mene i članove moje obitelji. Isuse Kriste, Ti, jedini Gospodine i naš Gospodaru, samo Ti imaš svu vlast nad svima nama. Gospodine Isuse, opečati svojom Presvetom Krvlju sve članove moje obitelji, prostore u kojima živimo i radimo, sve ljude s kojima se susrećemo i surađujemo, sva prijevozna sredstva kojima se služimo, sve izvore dohotka i sva materijalna sredstva koja su nam od Boga namijenjena i koja već posjedujemo.

Molim Te, Isuse, opečati svojom Svetom Krvlju hranu koju jedemo, vodu, zrak i lijekove koje uzimamo. Isuse, otkupi mene i sve članove moje obitelji od optužbi kojima nas Zli optužuje pred Ocem. Otkupi nas od ljudi koje smo na bilo koji način povrijedili. Molim Te da u sve njih uđe Tvoja ljubav, praštanje, zdravlje duše i tijela.

Isuse, ulij nam svoju ljubav za sve ljude, osobito one koje teško prihvaćamo i one koji nas ne vole. Neka Tvoja Sveta Krv, Isuse, slomi snagu svake loše navike među nama, svih negativnih riječi, misli, želja, osjećaja i postupaka. Otkloni od nas posljedice negativnosti iz prošlosti. Po svojoj muci i uskrsnuću učini nas otvorenima za sve što nam želiš dati. Neka nas Tvoja Krv opere i iscijeli sve naše rane.

Neka snaga Tvoje Krvi slomi u nama i među nama sva negativna nasljeđa duha i duše koja se žele prenijeti na nas od pokojnih članova naše obitelji (zastati i navesti). Isuse, svojom Svetom Krvlju operi ih i otkupi kod nebeskog Oca i uvedi ih u svoju slavu. Hvala Ti za Tvoju i našu Majku, za krsne zaštitnike članova moje obitelji, za Anđela čuvara svakog od nas, za njihovu neprestanu pomoć i zaštitu. Slava Tebi, Gospodine Isuse! Amen.

PREPORUKA KAKO MOLITI 💡

▶︎ NEKA VAM SVETA OBITELJ BUDE UZOR

▶︎ MOLITVE SVETOJ OBITELJI SU DAKLE NAŠA PREPORUKA

▶︎ MOLITVE SVETOJ OBITELJI PRI KRAJU

MOLITVA PRESVETOM TROJSTVU ZA OBITELJ

Slavimo te Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si dostojanstvo obitelji ustanovio na sliku svoga Trojstvenog zajedništva ljubavi.

Klanjamo ti se, Gospodine Isuse Kriste, Otkupitelju naš, jer si se udostojao roditi u ljudskoj obitelji i jer si svojom žrtvom na križu bračnu ljubav od rane grijeha iscjelio, te bračno i obiteljsko zajedništvo ljubavi i vjernosti učinio sakramentom svoga saveza s Crkvom. Hvalimo te, Duše Sveti Tješitelju, koji po sakramentu ženidbe, zajedničkoj molitvi i nedjeljnoj euharistiji, kršćansku obitelj neraskidivo ujedinjuješ i posvećuješ, da može biti svetište života i škola kršćanske ljubavi.

Ponizno te molimo, Svemogući Bože, da se po uzoru na Svetu Obitelj, u našem kršćanskom domu, ostvari božanski naum o braku i obitelji – da naša obitelj bude istinska zajednica vjere, života i ljubavi. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen !

GOSPODINE ISUSE, ZAHVALJUJEM TI ZA SVAKOG ČLANA SVOJE OBITELJI

Vjerujem da je svaki od njih Tvoj posebni dar za mene i poziv da ih nastojim usrećiti. Svoju si ljubljenu djecu podario meni da budu moja djeca, moji ukućani.

Oprosti mi što toliko puta nisam s njima postupao(la) kao s Tvojom djecom. Oprosti svakome od nas grijehe koje smo počinili jedni protiv drugih, protiv Tebe.

Gospodine, predajem Ti sve obiteljske probleme, i molim Te, da nam dadneš mudrosti i snage da ispravimo sve što je sebično, što nije u ljubavi, što je krivo i neispravno u našoj obitelji, sve što nije po Tvojoj volji i što razara našu obiteljsku ljubav i sreću.

(Ovdje se mogu staviti posebne nakane odgovarajuće obiteljskoj situaciji:

– Razdijeljenost tjelesna ili duhovna u obitelji;– Nedostatak ljubavi i razumijevanja;
– Neplodnost ili spontani pobačaji;
– Tvrdoglavost ili neposlušnost djece;
– Kad djeca ne mogu naći bračnog druga;
– Loše navike članova obitelji (alkoholizam, droga, pušenje…;
– Nezaposlenost i siromaštvo;
– Bračna nevjera, opasnost od rastave, razoren brak…;
– Bezbožnost i nedostatak molitve i života po vjeri;
– Nedostatak zdravog poštovanja i međusobna neodgovornost ;
– Loši međususjedski odnosi;
– Nepoštivanje zakona i svaka druga nakana…)

Dođi, Gospodine Isuse, dođi u moj život, uđi u moje obiteljske probleme.

Okruži svakog člana moje (ove) obitelji svojim anđelima, zaštiti nas od napasti svakog zla, čuvaj nas od svake opasnosti i stradanja. Pošalji svoga Duha u izobilju da bi svaki član obitelji bio obnovljen na Tvoju sliku.

Neka mir Duha Svetoga ispuni ovu kuću i ostane s nama sada i uvijeke. Vjerujem Riječi Tvojoj, Gospodine: “Vjeruj u Gospodina Isusa i bit ćeš spašen ti i Tvoj dom!” (Dj 16,31)

MOLITVA RODITELJA

Milosrdni Isuse, ja Ti predajem svoju djecu.
Nitko drugi ne može bolje shvatiti
moju tjeskobu i bol ili
dati bolju pomoć od Tebe.
Daj mi milost da mogu podići svoju djecu,
jer znam da bez Tvoje pomoći
moje nastojanje neće donijeti ploda.
Pročisti moja djela i
prosvijetli me u mom poučavanju,
a posebno me nadahnjuj i jačaj
da im u svakom trenutku pružam
dobar primjer.
Oslobodi ih grijeha,
uči ih da rastu u ljubavi,
sačuvaj ih od lošeg društva,
pomozi im u njihovim naporima i
učenju, učini ih ljubaznim i
milosrdnim prema siromasima,
unesrećenima i patnicima.
Čuvaj ih u svojoj prisutnosti i
u dobrom zdravlju,
tako da mogu rasti na Tvoju slavu
za dobro drugih i na posvetu nas roditelja.
I kad se, Isuse,
nakon smrti pojavim pred Tobom,
mojim sucem,
neka se Tvoja Majka zauzme za moju djecu.
Pomozi i meni da Te i
nadalje vjerno služim i
ljubav prema Tebi prenosim na druge.
Amen.

MOLITVA RODITELJA

Bože ljubavi i dobrote,
Tebi povjeravamo svoju obitelj
i sve obitelji naše nad/biskupije,
domovine i cijeloga svijeta.

Oslobodi nas sebičnosti
i daruj snagu svoga Duha
da spoznamo i promičemo
svetost braka i obitelji.
Učini da i danas sjaji ono
što si stvorio na svoju sliku i priliku
i posvetio vezom Krista i Crkve.

Blagoslovi zajedništvo supruga
i daj im milost da velikodušno
prihvaćaju dar života.
Vjerni svome svetom pozivu
neka Te slave i u dobru i u zlu.
Prosvjetljuj djecu i mlade:
ispuni im srca životnom radošću
i snagom istinske ljubavi.

Sve nas blagoslivljaj
zajedništvom u svetoj Crkvi
da se u svakoj našoj obitelji,
toj pravoj kućnoj Crkvi,
žive i naviještaju divna djela spasenja.
Po Kristu, Gospodinu našem.

Amen.

MOLITVA OBITELJI

Oče nebeski, milosrdni Bože, kao obitelj zahvaljujemo Ti na svemu što nam dolazi od Tebe!
Hvala ti za naš život, za zdravlje, za blagoslov u svim područjima života! Osobito Ti hvala za ljubav, koja veže i jača naš brak.
Želimo biti Tvoji učenici, Tvoja djeca, zahvalni i u trenucima boli, kušnji i križa.
Predajemo Ti i posvećujemo našu obitelj. Ako je to Tvoja sveta volja, spremni smo primiti od Tvoje dobrote još djece.
Znamo, da ćeš Ti sve providiti za naše i njihovo dobro.
Ti znaš, Oče sveti, što je za nas najbolje, a mi želimo svim srcem vršiti Tvoju volju!
Blagoslovi nas u radu i molitvi, u čitanju Svetog pisma, u sakramentalnom životu i u odnosima s bližnjima.
Neka Tvoj mir i radost budu moćno svjetlo u nama i vode nas u vječnu domovinu, k Tebi, gdje kao Ljubav kraljuješ u vijeke.

Amen.

Marijo, Majko i Kraljice obitelji, moli za našu obitelj i sve obitelji svijeta, a Božju Obitelj – Crkvu prati svojim neprestanim zagovorom.

MOLITVA ZA SRETAN BRAK U OBITELJI​

Bože, najljepše što možemo reći o tebi jest: ti si ljubav. Sva ljubav na ovom svijetu samo je odsjaj tvoje ljubavi.

Može se ostvariti potpuna sreća u tome da se drugoga usrećuje i dubok osjećaj da primamo sreću od drugoga. Zahvaljujemo ti što cijelim svojim bićem možemo jedni drugima pokloniti ljubav kada si pripadamo u braku.

Očuvaj nas od sebeljublja. Podaj nam da svoju ljubav uvijek mjerimo po tvojoj ljubavi. Amen. Zdravo, Marijo…

MOLITVA PRESVETOM TROJSTVU ZA OBITELJ​

Slavimo te Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si dostojanstvo obitelji ustanovio na sliku svoga Trojstvenog zajedništva ljubavi.

Klanjamo ti se, Gospodine Isuse Kriste, Otkupitelju naš, jer si se udostojao roditi u ljudskoj obitelji i jer si svojom žrtvom na križu bračnu ljubav od rane grijeha iscijelio, te bračno i obiteljsko zajedništvo ljubavi i vjernosti učinio sakramentom svoga saveza s Crkvom.

Hvalimo te, Duše Sveti Tješitelju, koji po sakramentu ženidbe, zajedničkoj molitvi i nedjeljnoj euharistiji, kršćansku obitelj neraskidivo ujedinjuješ i posvećuješ, da može biti svetište života i škola kršćanske ljubavi.

Ponizno te molimo, Svemogući Bože, da se po uzoru na Svetu obitelj, u našem kršćanskom domu, ostvari božanski naum o braku i obitelji – da naša obitelj bude istinska zajednica vjere, života i ljubavi. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen!

MOLITVA SVETOJ OBITELJI

Sveta nazaretska obitelji, tvojoj nebeskoj zaštiti predajemo sve naše obitelji.

Isuse, učini da u svakoj obitelji vladaju odnosi ljubavi i povjerenja. Nauči djecu poslušnosti roditeljima, marljivosti u školskim i drugim obavezama. Oslobodi ih od utjecaja zla i zaštiti od svake ovisnosti. Daj da rastu u mudrosti i Božjoj milosti kao što si ti rastao u svojoj obitelji.

Marijo, naša Majko, tvojoj dobroti preporučujemo srce svake žene i majke. Udijeli joj otvorenost životu, strpljivost i smisao za žrtvu. Daj da sa svojim mužem bude vlastitim primjerom prva odgojiteljica vjere svojoj djeci.

Sveti Josipe, skrbniče Isusa i Marije, izmoli očevima otvorenost Božjem vodstvu, posao koji će raditi u marljivosti i poštenju i vrijeme koje će posvetiti svojoj ženi i djeci.

Isuse, Marijo, Josipe, predajemo vam sve obitelji, a na poseban način one koje su najpotrebnije vaše pomoći. Bdijte nad nama i čuvajte nas u svojoj ljubavi! Amen.

MOLITVA SVETOJ OBITELJI – ZAJEDNICI LJUBAVI (SV. IVAN PAVAO II.)​

Sveta obitelji, zajednico ljubavi Isusa, Marije i Josipa, uzore i ogledalo svakoj kršćanskoj obitelji, tebi posvećujemo naše obitelji.

Otvori srce svake obitelji da prihvati vjeru, da primi Božju Riječ, da svjedoči ljubav, da postane izvor novih svetih zvanja.

Prosvijetli duh roditeljima da brižnom ljubavlju, mudro i ljubeznom pobožnošću sigurno vode djecu prema duhovnim i vječnim dobrima.

Probudi u dušama mladih čistu savjest i slobodnu volju da rasu u “milosti i mudrosti” velikodušno prihvaćajući dar Božjeg poziva.

Isuse, Marijo i Josipe, Sveta obitelji iz Nazareta, isprosi nam milost da svi mi nasljedujemo ustrajnu molitvu, velikodušnu poslušnost, dostojanstveno siromaštvo i djevičansku čistoću koje si ti živjela da otvorimo svoju dušu za vršenje volje Božje te da brižno i nenametljivo pratimo one koji su među nama pozvani da iz bližega slijede Gospodina Isusa Krista koji je dao samoga sebe za nas. Amen.

MOLITVA ZAGOVORA SVETE OBITELJI ZA NAŠU OBITELJ (SV. IVAN PAVAO II.)​

Bože, od kojega dolazi svako očinstvo na nebu i na zemlji, Oče koji si Ljubav i Život, neka svaka obitelj na zemlji posredstvom Tvoga Sina Isusa Krista, “rođena od žene”, i posredstvom Duha Svetoga, izvora Božje ljubavi, postane istinsko svetište života i ljubavi za nove naraštaje koji se uvijek obnavljaju.

Neka Tvoja milost vodi misli i djela supruga prema dobru njihovih obitelji i svih obitelji svijeta. Neka mladi naraštaji nađu u obiteljima oslonac za razvoj svoje osobnosti i rast u ljubavi i istini. Neka se ljubav ojačana milošću sakramenta braka pokaže jačom od svake slabosti i krize kroz koje ponekad prolaze naše obitelji.

Bože, molimo Te, po zagovoru Svete obitelji iz Nazareta, da Crkva u svim narodima na zemlji može plodno vršiti svoje poslanje u obiteljima i po obiteljima. Ti si Život, Istina i Ljubav u zajedništvu sa Sinom i Duhom Svetim. Amen.

LITANIJE SVETOJ OBITELJI​

Gospodine, smiluj se!
Kriste, smiluj se!
Gospodine, smiluj se!
Kriste, čuj nas!
Kriste, usliši nas!

Oče nebeski, Bože, smiluj nam se!
Sine, Otkupitelju svijeta, Bože, smiluj nam se!
Duše Sveti, Bože, smiluj nam se!
Sveto Trojstvo, jedan Bože, smiluj nam se!

Isuse, vječni Sine Očev, koji si, postavši čovjekom iz ljubavi prema nama, uzdigao i posvetio vezu obitelji, smiluj nam se!

Isuse, Marijo i Josipe, koje čitav svijet časti pod imenom Sveta obitelj, moli za nas!
Sveta obitelji, zemaljska sliko Presvetog Trojstva, moli za nas!
Sveta obitelji, savršeni uzore svih kreposti, moli za nas!
Sveta obitelji, koju nisu prihvatili ljudi u Betlehemu, ali su je pjesmom slavili anđeli, moli za nas!
Sveta obitelji, kojoj su iskazali počast pastiri i mudraci, moli za nas!
Sveta obitelji, uzveličana od svetog starca Šimuna, moli za nas!
Sveta obitelji, progonjena i prisiljena bježati u Egipat, moli za nas!
Sveta obitelji, koja si živjela nepoznata i u skrovitosti, moli za nas!
Sveta obitelji, vjerna u obdržavanju zakona Gospodnjeg, moli za nas!
Sveta obitelji, primjeru obiteljima preporođenima u kršćanskom duhu, moli za nas!
Sveta obitelji, čiji je glavar uzor očinske ljubavi, moli za nas!
Sveta obitelji, čija je majka uzor majčinske ljubavi, moli za nas!
Sveta obitelji, čiji je sin uzor poslušnosti i sinovske ljubavi, moli za nas!
Sveta obitelji, zaštitnice svih kršćanskih obitelji, moli za nas!
Sveta obitelji, naše utočište u životu i nado na času smrti, moli za nas!

Od svega što nam može oduzeti mir i zajedništvo srdaca, Sveta obitelji, oslobodi nas!
Od očaja srca, Sveta obitelji, oslobodi nas!
Od navezanosti na vremenita dobra, Sveta obitelji, oslobodi nas!
Od želje za ispraznom slavom, Sveta obitelji, oslobodi nas!
Od nezainteresiranosti za služenje Bogu, Sveta obitelji, oslobodi nas!
Od nagle i nepripravne smrti, Sveta obitelji, oslobodi nas!

Po savršenom jedinstvu Tvojih srdaca, Sveta obitelji, usliši nas!
Po siromaštvu i poniznosti Tvojoj, Sveta obitelji, usliši nas!
Po Tvojoj savršenoj poslušnosti, Sveta obitelji, usliši nas!
Po Tvojim patnjama i bolnim događajima, Sveta obitelji, usliši nas!
Po Tvome radu i Tvojim teškoćama, Sveta obitelji, usliši nas!
Po Tvojim molitvama i Tvojoj šutnji, Sveta obitelji, usliši nas!
Po savršenstvu Tvoga djelovanja, Sveta obitelji, usliši nas!

Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, oprosti nam Gospodine!
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, usliši nas Gospodine!
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, smiluj nam se Gospodine!

Moli za nas sveta Nazaretska obitelji, da dostojni postanemo obećanja Kristovih.

Pomolimo se: Milosrdni Oče, daj nam da uvijek slijedimo primjer Sv. obitelji, da bismo poslije kušnje ovoga života mogli sudjelovati u nebeskoj slavi. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

Podijeli članak:

Povezani članci

Zajedno Hodajmo Stazom Vjere

Potaknite Duhovni Rast Kroz Naše Kršćanske Molitve
Litanije Preslavnog Imena Marijina Gospodine