fbpx

Molitva za posao i u uredu

MOLITVA ZA POSAO I U UREDU

Moj nebeski Oče, dok ulazim u ured i idem do svog radnog mjesta, donosim Tvoju prisutnost sa sobom. Odajem Tvoj mir, Tvoju milost, Tvoje milosrđe, Tvoj savršen red u ovom uredu. Priznajem Tvoju moć nad svime što će biti rečeno, pomišljeno, odlučeno i napravljeno unutar ovih zidova.

Gospodine, zahvaljujem ti na darovima kojima si me Ti blagoslovio. Obvezujem se da ću ih odgovorno koristiti Tebi na čast. Podaj mi svježu zalihu snage da obavljam svoj posao. Pomaži moje projekte, ideje i daj mi jakosti kako bi i najmanja postignuća bila Tebi na slavu. Gospodine, kada sam zbunjen, vodi me. Kada sam klonuo, ispuni me snagom. Kada sam potpuno izgorio, prožmi me svjetlošću Duha Svetoga. Neka posao koji obavljam i način na koji to radim povrati vjeru, radost i osmijeh svima s kojima danas dolazim u dodir.

I, Gospodine, kada napustim ovo mjesto, daj mi milost putovanja. Blagoslovi moju obitelj i dom kako bi bili dobro kada nisam s njima.

Gospodine, zahvaljujem ti na svemu što si učinio, na svemu što činiš i na svemu što ćeš učiniti. U ime Isusa, molim se, s mnogo ljubavi i zahvalnosti. Amen.

MOLITVA ZA POSAO

Gospode, pomozi mi da nađem stabilno i prikladno zaposlenje. A kad pronađem posao, da mogu dobro iskoristiti svoje vrijeme, smatrajući ga blagom. Pomozi mi da rastem u kreposti reda, radeći svoj posao točno, pažljivo i nepokolebljivo. Da tako mogu razviti dobro strukturiran plan koji će mi omogućiti da svoj duhovni, obiteljski, profesionalni i društveni život živim uravnoteženo.

MOLITVA SVETOM JOSIPU ZA POSAO​

Blaženi sveti Josipe,
tvoj zadatak kao čuvara Otkupitelja
i zaštitnik Djevice Marije
učinio te glavom Svete obitelji
i upravitelj njenih materijalnih dobara.

Danas također tražim posao,
i pozivam te,
kao moćan posrednik
da mi pomogneš pronaći način da živim od plodova svog rada.

Nauči me kako biti aktivan u potrazi,
otvoren za nove mogućnosti, iskren u svojim odnosima,
razuman u svojim zahtjevima,
odlučan u ispunjavanju svih svojih obveza.
Sveti Josipe od dobre nade,
moli za mene, štiti me, vodi me
Amen.

Izvor: www.ihtis.info (molitvenik “Ne boj se reći mi”), HKM

Podijeli članak:

Povezani članci

Zajedno Hodajmo Stazom Vjere

Potaknite Duhovni Rast Kroz Naše Kršćanske Molitve
Litanije Preslavnog Imena Marijina Gospodine