fbpx

Sedam molitvi svetaca Duhu Svetom

Duh Sveti

SEDAM MOLITVI SVETACA DUHU SVETOM

Molitve Duhu Svetomu koje su napisali i molili sveci mogu nas potaknuti na veću ljubav i pobožnost prema Bogu
Svetačke molitve imaju posebnu duhovnu snagu jer su ih pisale osobe koje su duboko doživljavale Boga i koje nas svojim molitvama mogu potaknuti na veću ljubav i pobožnost prema Njemu. U osobnoj molitvi i meditaciji možemo uzeti jednu ili više ovih molitava Duhu Svetomu te moliti sa svecima i učiti moliti od njih.

1. Duše Sveti, daj da budem potpuno Božja (sv. Terezija Avilska)

Duše Sveti, Ti sjedinjuješ moju dušu s Ocem. Potiči je gorljivim željama i učini nek izgara plamenom tvoje ljubavi. Duše Sveti, koliko si dobar sa mnom! Daj mi, Tebe uvijek slaviti i blagoslivljati za veliku ljubav koju izlijevaš u moje srce. Bože moj i Stvoritelju, je li moguće da postoji netko tko te ne ljubi? Toliko vremena nisam Te ljubila. Oprosti mi, Gospodine! Duše Sveti, daj mi svoju ljubav i dopusti da moja duša bude potpuno Božja i njemu služi bez ikakvih osobnih interesa, već zbog Oca koji me ljubi. Moj Bože i sve moje! Ima li ikoja druga stvar koju bi mogla željeti? Ti sam si dostatan! Amen.

2. DUŠE SVETI, UĐI U SRCE SVAKOGA ČOVJEKA (IVAN PAVAO II.)

Dođi, Duše Sveti, dođi, Duše Tješitelju, dođi i utješi srce svakoga čovjeka koji plače u očaju. Dođi, Duše Sveti, dođi, Duše istine i ljubavi, dođi i napuni srce svakog čovjeka koji bez ljubavi i istine ne može živjeti. Dođi, Duše Sveti, dođi, Duše života i radosti, dođi i daruj svakom čovjeku puninu zajedništva s Ocem i Sinom, u životu i u vječnoj radosti za koju je stvoreno i određeno ljudsko srce. Amen.

3. Duše Sveti, očisti moju dušu (sv. Franjo Asiški)

Svemogući Bože, vječni pravedni i milosrdni Oče, daruj mi, da po tvojoj milosti uvijek vršim tvoju volju i da želim ono što Ti hoćeš. Očisti moju dušu, da obasjana svjetlom Duha Svetoga i upaljena njegovom ljubavlju, može slijediti primjer Tvoga Sina i našega Gospodina, Isusa Krista. Daj mi da po tvojoj milosti dođem k tebi, Uzvišeni i Svemogući Bože, koji živiš i kraljuješ u slavi, u savršenom Trojstvu i Jedinstvu, u sve vijeke vjekova. Amen.

4. Duše Sveti, nauči me kako te bez prestanka slaviti (sv. Alfonso Marija Liguori)

Duše Sveti, koji si bezbrojnim milostima ispunio Marijinu dušu i ulio u srca apostola ljubav i gorljivost, zapali svojom ljubavlju i moje srce. Ti si Božji Duh; daj mi jakost protiv zlih duhova. Ti si vatra; upali i u meni plamen ljubavi. Ti si svjetlo; prosvijetli me i daj da upoznam svijet. Ti si golubica; udijeli mi čistoću u djelima. Ti si blagi lahor povjetarca, pun ljupke miline; rasprši oluju mojih strasti. Ti si jezik; nauči me kako Te bez prestanka slaviti. Ti si oblak; osjeni me svojom zaštitom. Ti si darovatelj svih nebeskih darova; udijeli mi život milosti, posveti me svojom ljubavi, vodi me svojom mudrošću, u svojoj dobroti primi me kao posvojeno dijete. I spasi me po svome milosrđu, da se ne umorim i sustanem ljubeći Te, blagoslivljajući Te i slaveći Te u ovome životu, i zauvijek u vječnosti. Amen.

5. Duše Sveti, daj mi nutarnji pogled (sv. Augustin)

Dođi u moj život, Duše Sveti, Duše mudrosti. Podaj mi nutarnji pogled kojim ću vidjeti i čuti, kojim ću težiti za duhovnim stvarima i nikad se ne navezati na materijalni svijet. Dođi u mene, Duše Sveti, Duše ljubavi, ispuni mi srce ljubavlju. Dođi u mene, Duše Sveti, Duše istine i daj mi doći do spoznanja istine u svoj njezinoj punini. Dođi u mene, Duše Sveti, izvore žive vode za život vječni. Daj mi milost gledati Očevo lice u životu i radosti bez kraja. Amen.

6. Duše Sveti, preori zemlju moga srca (sv. Grgur Nazijanski)

Moćni Duše, ulij u moju dušu rosu svoje blagosti i preplavi je puninom svoje milosti. Preori tvrdu zemlju moga srca da mogu prihvatiti Riječ i donijeti plod. Samo po tvojoj beskrajnoj mudrosti svi darovi cvatu i sazrijevaju u nama. Ispruži svoju desnicu nada mnom i ojačaj me po milosti svoga velikog milosrđa. Rasprši maglu zablude i tamu grijeha moje duše te mognem odvojiti svoj duh i srce od zemaljskih stvari i podići ih prema Nebu. Amen.

7. Duše Sveti, izliječi rane moga srca (sv. Hildegarda)

Plamenu Duha Svetoga tješitelja, životvorni Duše svega stvorenja: ti si jedini svet, ti si izvor svake ljepote. Udostoj se svojom pomasti pomazati srca skršena. Ti si svet; dahom svetosti liječi duboke rane naših duša. Štite života, nado svih članova Crkve, zaklone ljepote; spasi blagoslovljene. Zaštiti one koje je neprijatelj zarobio, oslobodi utamničene koje Božja moć, unatoč svemu, želi spasiti. Po tebi su oblaci gonjeni vjetrom, po tebi iz stijene istječe izvor žive vode i teku potoci, po tebi se zemlja pokriva zelenilom. Ti upravljaš mudracima, vodiš i nadahnjuješ mudrost i daruješ radost. Slava tebi koji si sama slava i radost života, nada i čast bez mrlje, tebi koji daruješ svako svjetlo. Amen.

Prati nas

Ako ti se sviđa naš rad i želiš nas podržati onda bi nam kava dobro došla, hvala unaprijed i bb

donacija

Ostale Molitve

DEVETNICA KRVI KRISTOVOJ
Devetnica

DEVETNICA KRVI KRISTOVOJ

DEVETNICA U ČAST KRVI KRISTOVE Moli se od Cvjetne Srijede do Velikog Petka! “Ovo su, koji dođoše iz nevolje velike, i opraše haljine svoje i

Krunica Krvi Kristove
Krunica

Krunica Krvi Kristove

Krunica Krvi Kristove Nastanak krunice Krvi Kristove: Sluga Božji monsinjor Francesco Albertini kako bi što bolje proširio pobožnost Predragocjenoj Krvi, u Rimu je utemeljio bratovštinu

Booking.com